Ţara Haţegului reprezintă una dintre destinaţiile în care ne putem petrece timpul în natură. În zonă se găsesc multe atracţii turistice, de la Casa Vulcanilor, până la Biserica Densuş sau staţiunea Râuşor. O variantă tot mai căutată este cicloturismul, pentru că în zona Țării Hațegului există 12 trasee, marcate pentru cei care vor să îmbine sportul în natură cu vizitarea unor monumente istorice sau culturale.

Traseele de cicloturism au fost gândite în așa fel încât să atingă diferite obiective culturale sau monumente istorice. Între acestea se numără bisericile vechi din zona Țării Hațegului, inclusiv cele de la Densuș și Săntămărie Orlea, Cetatea Colț, Turnul de veghe de la Cetatea Mălăiești, Cetatea de la Sălașul de Sus. În funcție de lungime și de numărul obiectivelor care pot fi atinse, traseele se pot parcurge între 2 și 6 ore, spune șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, pentru radiotimisoara.ro

“Unele pleacă din Hațeg, altele pleacă din Râu de Mori, altele pleacă din Sălașu de Sus, de la sediul Parcului Național Retezat. Traseele nu parcurg drumurile județene, doar se intersectează cu ele și au foarte, foarte puțin contact cu drumul județean asfaltat. Ele urmează drumuri de căruțe, de care, drumuri între holde, cum se zice în zonă, ating obiective turistice de interes cultural care sunt foarte frumoase din zona Țării Hațegului. O să vadă oameni pe câmp, la fân, la sapă, la coasă, la tot felul de munci pe care unii doar și le amintesc din fotografii”, spune Ovidiu Bodean.
Pe de altă parte, salvamontiști recomandă turiștilor care doresc să urce la munte să evite traseele lungi și zonele de belvedere.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentAlimentele nerecomandate după 44 de ani – Avertismentul unui renumit medic român
Articolul următorIga Swiatek este campioană la Roland Garros – Finală electrizantă împotriva Karolinei Muchova