Polițiștii de la „Delicte Silvice” au organizat razii în câteva localități ale județului Hunedoara. Ei au verificat legalitatea transportului și comercializării materialului lemnos. Așa cum era de așteptat, au fost constatate mai multe nereguli.

Oamenii legii au acționat pe raza comunelor Dobra, Ilia, Gurasada. De asemenea, în localitatea Bretea Mureșană a fost oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care transporta, cu o autoutilitară, mai mult material lemnos. Problemele au apărut în momentul în care bărbatului i-au fost solicitate documentele. „Bărbatul a prezentat un aviz de însoțire cu privire la care, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că au mai fost transportate şi alte cantități de material lemnos, motiv pentru care au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, au luat şi măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat (4,2 mc)”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe raza comunei Brănișca, poliţiştii au dat peste un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, care deținea 5,3 metri cubi de material lemnos din speciile fag, carpen și cer. Luat la întrebări, acesta ar fi declarat că l-a achiziționat de la o persoană fizică, fără documente legale. Poliţiştii nu l-au prea crezut pe cuvânt, motiv pentru care l-au amendat cu 5.000 de lei și i-au confiscat lemnele. Oamenii legii au intrat „pe fir” și au aflat de unde a luat hunedoreanul lemnele. În fapt, s-a stabilit că materialul lemnos respectiv provine de la un bărbat în vârstă de 46 de ani, care l-a exploatat fără drept de pe o pășune împădurită, aflată în afara fondului forestier. Prin urmare, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori. În plus, a fost luată măsura sancționării contravenționale a bărbatului în vârstă de 46 de ani cu aceeași amendă, în valoare de 5.000 de lei, și măsura complementară de confiscare a 17,3 de metri cubi de material lemnos.

Articolul precedentUn alt bloc din Deva va fi reabilitat termic cu bani europeni
Articolul următorCele mai cunoscute personaje de basm, pe scena fostei Case de Cultură din Deva