Municipiul Lupeni derulează un proiect european prin care oferă măsuri de sprijin în vederea ocupării unui loc de muncă, sprijin pentru educație și reducerea abandonului școlar, îmbunatățirea condițiilor de locuit și servicii medico-sociale locuitorilor din cartierele Viitorului și Tineretului.

Proiectul are o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numărului de comunități marginalizate în care exista populație aparținând minorității romă aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total un număr de 960 de persoane.

Pana în prezent 280 de persoane au beneficiat de măsuri integrate, printre care:

– servicii de sprijin în vederea ocupării unui loc de munca, prin informare si consiliere profesionala (153 de persoane),

– medierea muncii (153 persoane),

– mediere directa cu angajatorul (153 persoane),

– cursuri de formare profesionala (47 persoane),

– 127 copii si parintii lor (sau membrii familiei) au participat la servicii educationale si de consiliere.

Pana in prezent au fost certificate 37 de persoane in ocupatiile de Lucrator in morarit si panificatie, Lucrator in structuri pentru constructii si Brutar-patiser-preparator produse fainoase.

De asemenea, sunt in derulare inca doua cursuri, o grupa de curs pentru ocupatia de Lucrator in morarit si panificatie si o alta grupa pentru ocupatia de Ingrijitoare batrani la domiciliu, cu participare a 35 persoane.

Au fost organizate 1 proiectie de film tematic educativ și 2 piese de teatru la care au participat liber membrii intregii comunitati.

 

Articolul precedentPensionarii mineri își primesc drepturile restante
Articolul următorTrafic rutier închis în zona Catedralei Episcopale din Deva, de Înviere