Mai marii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-au aflat, ieri, pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, segment ce se așteaptă să fie dat în folosință. Tronsonul, lung de 21 de kilometri, cuprins între Ilia și Holdea, nu a fost deschis circulației nici după întâlnirea de ziua trecută, dintre reprezentanții companiei de drumuri și constructori, iar CNAIR nu a emis, până la această oră (n.red. vineri dimineață), niciun comunicat cu privire la situația acestei bucăți de autostradă pentru a-i informa pe șoferi când vor putea să folosească acest nou sector de autostradă.

 

Pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva trebuia să ajungă, ieri, 22 august, și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Oficialul guvernamental nu a mai venit, deși anunțase acest lucru în urmă cu două zile. „Joi (n.red. 22 august) voi fi pe lotul 3. Dacă nu fac ceea ce li s-a cerut de către companie, nu vom face recepţia, va prelua CNAIR-ul acest tronson de autostradă, va face lucrările care mai sunt de executat pentru punerea în siguranţă a autostrăzii şi până la finele lunii august o dăm în trafic şi facem legătura”, afirma ministrul Cuc, care, între timp, se pare că, și-a schimbat programul și nu a mai fost prezent pe acest tronson de autostradă. Au venit, în schimb, ieri, pe lotul 3 al A1, reprezentanți ai CNAIR pentru a evalua lucrările și a vedea dacă se începe sau nu recepția. Însă, la întrebarea când se va deschide circulația pe acest segment nu a răspuns încă nimeni. Momentan. CNAIR nu a dat niciun comunicat oficial, iar directorul companiei, Sorin Scarlat, și purtătorul de cuvânt al Alin Șerbănescu, nu au putut fi contactați telefonic.

Asociația „Pro Infrastructură”: “Cei 21 de kilometri pot fi deschiși traficului în deplină siguranță”

Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură”, care monitorează atent acest important obiectiv de investiții, cer insistent deschiderea circulației, în cel mai scurt timp, pe acest lot. Ei susțin că, cei 21 de kilometri de autostradă, construiți între Ilia și Holdea, pot fi deschiși traficului în deplină siguranță.

„După euforia inaugurării lotului 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, ne îndreptăm atenția spre lotul 3, tronson programat pentru recepție tot săptămâna trecută, dar nerecepționat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Deși cei 21 de kilometri pot fi deschiși traficului în deplină siguranță, cei din Compania de Drumuri au decis să îi transforme într-un nou muzeu”, spun cei de la „Pro Infrastructură”, care au publicat și imagini video, realizate recent pe acest lot, de la bordul mașinii și din dronă.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

„Am urmărit execuția acestui proiect încă de la debutul șantierului în anul 2014. Cunoaștem foarte bine problemele tehnice întâmpinate de constructor de-a lungul timpului, deficiențele și erorile care au necesitat soluții de remediere în numeroase puncte. Chiar și în prezent există o serie de lucrări minore nefinalizate care NU afectează carosabilul pe care antreprenorul are obligația să le ducă la bun sfârșit (șanțuri, scurgerea apelor, garduri, iarbă pe taluzuri). Totuși, este cale lungă de aici și până la a ține închiși 21 de kilometri de autostradă perfect circulabili, așa cum singuri puteți vedea din filmările noastre. Disputele surde dintre CNAIR și constructor, orgoliile și fuga de responsabilitate nu țin cont de interesul cetățenilor, șoferii fiind nevoiți să își riște în continuare viața pe DN7 și DN68A”, au mai adăugat reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură”.

Articolul precedentCostume tradiționale din Europa și Asia, expuse în Cetatea Devei
Articolul următorAccident cu patru răniți, aseară, într-un sens giratoriu din Deva. Un autoturism și o căruță, implicate în coliziune