Intervenție simulată, astăzi, pe stâncile Dealului Cetății din Deva. Pompierii alpiniști de la ISU Hunedoara au acționat “ca la carte” în cadrul unui exercițiu în care și-au testat capacitatea de reacție. Ei și-au imaginat că o tânără turistă ar fi rămas izolată pe un colț de stâncă.

Scenariul aplicației a constat în salvarea unei turiste izolată pe un colț de stâncă după o escaladă ratată. Alpiniștii pompieri au decis să realizeze aducerea la sol în siguranță a turistei prin coborâre asigurată pe corzi până la locul în care se afla victima. Aici au așezat-o pe tânără pe o targă cu ajutorul căreia au descins, pe corzi, până la baza stâncilor.

„Cadrul în care s-a desfășurat exercițiul a fost unul complex și dificil pentru cei care au participat. Alpiniștii s-au confruntat cu un perete abrupt și stâncos, căderi de pietre și vegatație abundentă pe segmentul final al traseului de evacuare a victimei”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Activitatea pompierilor alpiniști din Deva a fost destul de intensă, în ultimii doi ani. Echipa a participat la salvări ale turiștilor izolați pe stânci, dar și la evacuări ale vizitatorilor Dealului Cetății din telecabina blocată, de mai multe ori, în urma penelor de curent.

Articolul precedentDascăli din șapte țări, în vizită la CJ Hunedoara
Articolul următorAccident cu o victimă incarcerată