Veteranii căsniciei vor fi premiați de Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani. Așa cum este obiceiul, la Petroșani a devenit o tradiție premierea celor care aniversează 50 sau 60 de ani de căsnicie. Cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, cuplurile din Petroşani care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor fi premiate cu câte 500 de lei, iar cele care au 60 de ani de căsnicie vor primi câte 700 de lei/ cuplu.

 

“Ziua Internațională a Persoanelor Vârstice, sărbătorită anual pe data de 1 octombrie, reprezintă un simbol al aprecierii și al respectului tinerelor generații față de cei care, prin munca lor de o viață, au clădit, fizic și moral, societatea în care trăim. De asemenea, 1 octombrie este și o recunoaștere a meritelor părinților și bunicilor noștri, a eforturilor pe care le-au depus de-a lungul unei vieți pentru a ne crea nouă, urmașilor lor, o societate modernă, în care să avem dreptul la o viață mai bună”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La fel ca de fiecare dată, municipalitatea de la Petroșani va acorda distincțiile într-un cadru festiv. Suma alocată de la bugetul local este de 14.000 de lei.

 

 

Articolul precedentPlângere penală împotriva primarului Dănuț Buhăescu
Articolul următorDevenii pot să privească cerul prin telescoape profesionale, amplasate pe Cetate