Astăzi are loc în Parlament ședința solemnă care marchează 30 de ani de la Revoluția din 1989. Invitat este și președintele Klaus Iohannis, care vine în plenul reunit, după care va pleca la Timișoara, acolo unde are mai multe evenimente de onorat tot pentru evenimentele din decembrie 1989.

Potrivit agendei, şeful statului va participa, luni, începând cu ora 12,00, la şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Tot luni, la Timişoara, el va depune, după-amiază, o coroană de flori la Monumentul Eroilor, iar apoi va merge la slujba de pomenire a martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Catedrala Ortodoxă Metropolitană, la momentul de reculegere şi aprinderea „Candelelor Nemuririi” de la Opera Naţională Română, unde va susţine şi o alocuţiune.

La plenul reunit de luni vor ține un discurs: președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului Teodor Meleșcanu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană și câte un reprezentant al tuturor celor opt grupuri parlamentare.

De asemenea, la ședință vor fi prezenți membrii Guvernului, foștii presedinți ai României, Principesa Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de București, Arhiepiscopul Bisericii greco-catolice, președintele Curții Constituționale Valer Dorneanu și președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

De asemenea, preşedintele Iohannis va participa la spectacolul regal de balet intitulat „Revolta”, la Opera Naţională Română.

Articolul precedentPeste 22.000 de jucării contrafăcute
Articolul următorPrimele condamnări în dosarul #Colectiv! Piedone – 8 ani și 6 luni de închisoare; patronii clubului – 11 ani și 8 luni de închisoare