Meteorologii au emis sâmbătă două atenționări cod galben și una de cod portocaliu, de intensificări ale vântului, ploi, ninsoare și viscol, care vizează aproape toată țara.

Prima atenționare cod galben este valabilă duminică, de la ora 6:00, și până la ora 18:00. În acest interval, vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.

Seara vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării. A doua atenționare cod galben intră în vigoare de duminică, de la ora 18:00 și este valabilă până luni, 24 februarie, la ora 18:00.

Potrivit ANM, la munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85-90 km/h.

Se vor semnala precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cea de a treia atenționare – Codul portocaliu intră în vigoare duminică de la ora 20:00 și este valabilă până luni la ora 18:00.

Conform meteorologilor, este vizată zona montană, unde vor fi intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.

Vântul va atinge la rafală viteze de 110-130 de km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

Articolul precedentSimona Halep, campioană la Dubai!
Articolul următorDin luna mai dispar țigările mentolate