Discuții pe marginea găsirii unor soluții pentru închiderea gropii de gunoi neconforme de la Uricani. Depozitul de deșeuri trebuie închis până la finele anului viitor.

Administratorul public al județului, Costel Avram, șeful Serviciului Investiții din cadrul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Sorin Găman, consilierul Viorel Rotaru și Eugen Mitriță din cadrul Compartimentului Dezvoltare regională și integrare europeană, s-au întâlnit, astăzi, cu primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu pentru a identifica soluțiile corecte pentru închiderea în cel mai scurt timp a depozitului neconform de deșeuri din localitate.

În anul 2018, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât că România se face vinovată că nu a închis 68 de gropi de gunoi ilegale, însă eventuale sancțiuni financiare nu sunt aplicate în această fază a procedurii de infringement.
Dacă situația de la Uricani nu va fi remediată, Comisia Europeană poate retrimite cazul la Curtea de Justiție. La a doua trimitere a aceluiași caz la Curtea de Justiție, Comisia Europeană poate propune instanței să impună și sancțiuni financiare, sub forma unei sume forfetare și/ sau a unei plăți zilnice. „Ne-am deplasat în teren pentru a găsi soluții pentru închiderea gropii de gunoi neconforme, pentru că acest depozit trebuie închis până la 31 decembrie 2020. România riscă să plătească sume mari dacă aceste probleme nu vor fi rezolvate”, a declarat Costel Avram.

Discuțiile cu administrația publică din orașul Uricani vor continua, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara arătându-și interesul și disponibilitatea de a sprijini procedura de închidere a acestei gropi neconforme.

Articolul precedentUPDATE| Femeia accidentată de o autobasculantă la Hunedoara, transferată la Timișoara cu un elicopter SMURD
Articolul următorFOTO| Descoperire rară în bazinul Hațeg. Paleontologii au găsit un craniu de crocodil pitic