Hunedorenii, pasionați de istorie, au posibilitatea de a se implica în reconstituirea perioadei de glorie a lui Ioan de Hunedoara. Asociația “Ordinul Cavalerilor de Hunedoara” recrutează noi membri și colaboratori.

Vizate sunt, în special, persoane cu vârsta minimă de 16 ani, sociabile, cu spirit de echipă, responsabile și dornice să învețe lucruri noi. Cei care vor dori să se alăture „Ordinului Cavalerilor de Hunedoara” vor putea învăța, printre multe altele, tehnici de luptă și cum să mânuiască armele. De asemenea, vor avea posibilitatea de a participa la marile festivaluri medievale. „Datorită faptului că aproape toate activitățile pregătitoare (antrenamente și repetiții, lucru la recuzită, administrativ) se desfășoară în municipiul Hunedoara cel puțin odată pe săptămână, recrutarea se adresează în mod special (dar nu exclusiv) persoanelor care au domiciliul în Județul Hunedoara și care pot participa activ”, precizează cavalerii hunedoreni.

Persoanele interesate de „chemarea” cavalerilor din Hunedoara sunt așteptate pe 30 și 31 martie 2019, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, unde va fi organizată o tabără cu specific medieval în cadrul căreia se vor desfășura activități civile și militare.

Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Hunedoara (A.O.C.H.) a fost înființată, în anul 2006, pentru a contribui la promovarea și dezvoltarea cultural-artistică şi turistică a municipiului și judeţului Hunedoara prin activități specifice bazate predominant pe voluntariat.

Articolul precedentProgram modificat la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Hunedoara
Articolul următorBeat și fără permis a plonjat cu mașina în râu