Piesa de teatru „Herghelia albastră” scrisă de scriitorul petroșănean Valeriu Butulescu va avea parte de o nouă premieră internațională. Jucată în stagiunile teatrale de la Petroșani, București, Atena sau Salonic, „Herghelia albastră” ajunge în Bulgaria. 

Autorul, dramaturgul petroșenean Valeriu Butulescu recunoaște că piesa a plăcut de la început. Iar la numia un an de a debut, a fost nominalizată la categoria “Cea mai bună piesă românească a anului 2009” de către Ion Caramitru, după prezentarea ei pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, în cadrul Galei Premiilor UNITER.

”Scris pentru doar patru personaje, textul piesei ”Herghelia albastră” este și unul destul de dificil de montat. Oamenii de teatru de la Plovdiv au luat un prim contact cu acest text (tradus în bulgară de Nikola Popov şi Krasimira Tuchnio) în toamna anului trecut, prin strădania unui fin cunoscător al teatrului: prof. dr. Sasho Petkov. Textul a convins”, spune maestrul Valeriu Butulescu.

Cum în anul 2019, străvechiul oraş Plovdiv este “Capitală europeană a culturii”, în perioada 8 – 14 aprile va avea loc manifestarea “Bulgaria şi România împreună în teatru”. În cadrul acestui eveniment (pe 13 aprilie) va avea loc și premiera spectacolului “Herghelia albastră”, pe scena teatrului A’PART.

Pentru premiera pieei sale ”Herghelia albastră” de la Plovdiv (Bulgaria), autorul va fi prezent în sala de spectacol, ca invitat al teatrului A’PART.

Articolul precedentFOTO| Zeci de micuţi s-au întrecut, la Deva, în „sportul minţii”
Articolul următorZiua Mondială a Tenisului de Masă, marcată la Petrila