Mai multe blocuri de pe strada Păcii din municipiul Petroșani au fost incluse într-un amplu proiect de reabilitare. Acum 7 ani au demarat lucrările, iar la unele dintre imobile nici până în prezent lucrările nu au fost finalizate.

Pentru a scăpa de “piatra de moară” Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat  alocarea din bugetul local a sumei de 8.082,67 lei în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare termică a blocului nr.12, str. Păcii.

“În cursul anului 2012, au fost demarcate lucrările pentru reabilitare termică a blocurilor de locuințe nr. 18, nr. 12 și nr. 20, situate în strada Păcii din municipiul Petroșani, județul HUnedoara. Lucrările de reabilitare termică la blocul nr. 12 str. Păcii – rest de executat, au fost aprobate în cadrul Programului național multiannual privind creșterea performanței energetic a blocurilor de locuințe, derulat conform OUG nr. 18/2009. Cota parte suportată de MDRAP pentru blocul 12 în valoare de 119.894,38 lei este ptevăzută în Contractul de finanțare (…) încheiat cu municipiul Petroșani. Pentru plata totală a lucrărilor este necesară alocarea din bugetul local a sumei de 8.082,67 lei, reprezentând diferența dintre valoarea suportată de MDRAP și valoarea care trebuie achitată constructorului”, arată documentele Primăriei Petroșani.

Lucrările de reabilitare a blocurilor de pe strada Păcii au fost întârziate din cauza constructorilor care au intrat în faliment.

 

 

Articolul precedent„Întâlnirea de taină a Cavalerilor” între zidurile Cetății Devei
Articolul următorCalitatea atmosferei din mediul înconjurător, testată de INSEMEX