O expoziţie cu balauri, dragoni şi dinozauri, un atelier de „GeoLego”, cu piese puse la dispoziţie de Asociaţia Brickenburg, incursiuni pe poteca tematică „Muzica Natura” şi multe alte activităţi sunt organizate, pe parcursul săptămânii viitoare, în Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului, unde va fi celebrată „Săptămâna Geologiei”.

Săptămâna Geologiei” va fi marcată, pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, în perioada 7 – 11 octombrie. Ziua de luni, 7 octombrie, este dedicată locurilor cu povești identificate în această vară, pe Valea Dinozaurilor, mulțumită unui proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și unui atelier de GeoLego cu piese puse la dispoziție de Asociația Brickenburg. Ambele activități vor fi găzduite de Centrul Comunitar din Sânpetru, comuna Sântămăria Orlea.

Marți, 8 octombrie, Casa Geoparcului din orașul Hațeg va găzdui expoziția ”Balauri, dragoni, dinozauri”, iar în ziua următoare, miercuri, 9 octombrie, în comuna Densuș, vor putea fi descoperite opere de land art, vulcanii și marea dispărută. Ziua de joi, 10 octombrie este rezervată unei incursiuni pe poteca tematică ”Muzica naturii”, amenajată de Asociația Social – Culturală Sălășana în satul Peștera, comuna Sălașul de Sus, iar vineri, 11 octombrie, este dedicată descoperirii biodiversității locale, pe ”Traseul Plantelor” de la Casa Pietrelor din Ohaba Sibișel, comuna Râu de Mori. Tot atunci va fi momentul în care pot fi realizate fotografii cu un pterozaur sau un dinozaur, în geositul ”La Scoabă”, din satul Sânpetru, comuna Sântămăria Orlea. Activitățile se vor desfășura între orele 10.00 – 16.00, iar participarea poate fi făcută pe bază de înscriere, printr-un e-mail pe adresa: [email protected], sau prin mesaj privat pe pagina de facebook a Geoparcului (@geodinohateg).

Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului va marca „Săptămâna Geologiei” și în Capitală, la Festivalul turismului responsabil, desfășurat în perioada 11 – 13 octombrie la „The Ark”. Geoturismul și geoprodusele dezvoltate de Geoparcul Țara Hațegului în proiectul Interreg Danube Geotur vor fi aduse în atenția publicului prezent la festival.

„Săptămâna Geologiei” este o celebrare anuală a geologiei la nivel global. Evenimentul se adresează, în principal, elevilor cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă mai bine ştiințele pământului, astfel încât să acorde o atenție sporită planetei care ne este casă.

Sursa foto: GTH

Articolul precedentSărbătoare de suflet, la Ribița. Crișan, eroul din Apuseni, omagiat în satul său natal
Articolul următorPrimul strat de zăpadă s-a așternut în Parâng