“Săptămâna Geologiei”: Ce manifestări vor avea loc în județul Hunedoara?

Vizite ghidate la casele Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului” și un workshop dedicat geoproduselor sunt doar câteva dintre acțiunile care vor avea loc în „Săptămâna Geologiei”. Evenimentul se desfășoară în perioada 22 -28 octombrie, în București și cinci județe ale țară, printre care și Hunedoara.

Publicul larg este invitat să descopere frumusețea și importanța elementelor geologice care ne înconjoară. Activitățile propuse în acest scop sunt variate, îndeamnă la descoperire și constau în plimbări şi excursii în teren, vizite ghidate la muzee și puncte de vizitare de interes geologic, ateliere interactive pe teme privind mineralele şi fosilele, concursuri de desen, expoziţii, târguri de geoproduse, prezentări de filme cu tematică geologică, lecţii de geologie într-un cadru inedit, mese rotunde, conferinţe şi dezbateri.

Activitățile se desfășoară în cinci județe din țară (Hunedoara, Prahova, Cluj, Maramureş, Iaşi) și în municipiul București. Ele sunt organizate de cele cinci filiale ale Societății Geologice a României din centrele universitare Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Iaşi, alături de Universitatea din București prin Facultatea de Geologie și Geofizică și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO, institute de cercetare și ONG-uri.

“În județul Hunedoara, vor fi organizate vizite ghidate la Casele Geoparcului și un workshop dedicat geoproduselor în contextul tradițiilor creative”, anunță reprezentanții Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului”.

Evenimentul este organizat pentru prima dată la nivel național.

Articolul precedent„Ziua Armatei”, marcată la Hunedoara, printr-un ceremonial
Articolul următorMunicipalitatea din Deva intenționează să se împrumute, cu 4,4 milioane de lei, de la Ministerul Finanțelor