Plutonierul major Robert Kulcsar, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, a reușit să salveze viața unui om, aplicând corect metodele de resuscitare.

Pompierul hunedorean a participat alături de Bebe, ciobănescul german specializat în căutare – salvare, la a 15 a ediție a Concursului de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne organizat la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea„ Sibiu. După finalizarea unei probe din concurs unul dintre participanți, un instructor de câni, în vârstă de 58 de ani din Cluj, s-a prăbușit la pământ.
Robert Kulcsar își amintește că l-a văzut pe bărbat căzut cu fața în jos și imediat a recunoscut semnele unui infarct miocardic.

Robert, și alți doi colegi, au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului și au aplicat masajul cardiac reușind să-l țină în viață pe bărbat până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgență la Spitalul din Sibiu unde i s-au montat pe cord patru stenturi. Ulterior, instructorul de câini, a fost transferat la o clinică specializată din Cluj, iar acum este stabil.

Efectuarea masajului cardiac eficient, până la sosirea ajutorului medical specializat, a fost vital în menținerea în viață a bărbatului și evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului.

Articolul precedentBar din Deva, spart de hoți. Suspecții prinși în timp ce transportau „prada” într-un coș de gunoi
Articolul următorMoment emoţionant la spitalul din Deva. O pacientă care face dializă de 25 de ani, aniversată de colectivul medical