Zilele de Crăciun au fost de „foc” pentru salvamontiștii din stațiunea montană Straja. 16 salvamontiști au acționat pentru recuperarea unor turiști care s-au rătăcit în zona montană. 

În a doua zi de Crăciun, salvamontiștii au căutat, mai bine de 12 ore, două persoane care s-au rătăcit pe crestele montane. Alarma s-a declanșat la ora 10:30, atunci când a fost solicitată intervenţia echipelor Salvamont Lupeni în vederea căutării a două persoane rătăcite în partea nordică a munţilor Vâlcan. Potrivit lui George Resiga, șef Salvamont Lupeni în teren s-au trimis două echipe de căutare.

La ora 11:45 s-a reușit localizarea persoanelor rătăcite și s-a început efectuarea transportului spre refugiul Salvamont din Staţiune Straja.

După zece ore, se reuşeşte legătura radio cu echipa aflată în zona Braița  şi se dispun în zona nordică a crestei munţilor Vâlcan încă 2 echipe de salvatori montani sprijiniţi de operatori pe cablu din staţiune, cu ratrakuri în vederea recuperării salvatorilor montani aflaţi în zona Braita. Potrivit salvamontiștilor, la ora 18:00 s-a reușit localizarea echipei de salvatori montani şi se începe recuperarea lor, acţiunea finalizându-se în jurul orei 20 .

Articolul precedentFOTO: Iubitorii de off-road și-au dat întâlnire la Petrila
Articolul următorFOTO: Rugăciune în creierii munților