Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba -Iulia, Traian Berbeceanu, și-a lansat, la Deva, cartea pe care a scris-o. Bestsellerul „Radiografia unei mârșăvii judiciare” a fost prezentat în cadrul Salonului Hunedorean al Cărţii, eveniment care s-a desfășurat la Deva Mall.

Sursa foto: Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara -Deva

În fața unui public numeros, „comisarul Cattani de România”, cum i se mai spune lui Traian Berbeceanu, și-a lansat cartea autobiografică în care povestește modul cum a trecut prin ancheta ce l-a vizat, prin arestare, ulterior, fiind achitat. „Radiografia unei mârșăvii judiciare” cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România.

Devenii au venit în număr mare la lansarea cărții. Atunci când împotriva mea s-a declanșat teribila și tenebroasa mârșăvie judiciară descrisă în carte, voi, devenii, ați fost primii care ați reacționat! Prieteni și colegi, jurnaliști dar și persoane necunoscute mie ați ieșit în stradă pentru a protesta împotriva nedreptății, împotriva abuzurillor, ați manifestat zile întregi pentru un ideal, pentru ideea de justiție. «Radiografia unei marșăvii judiciare» reprezintă și modul meu de a vă mulțumi, de a-mi exprima prețuirea față de voi!”, a spus fostul comisar.

El a avut parte și de o surpriză dulce, un tort exact ca și coperta cărții sale. „Devenii mei mi-au demonstrat că „Radiografia” poate să fie dulce! De ciocolată. Dacă nici ei nu se pricep…”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a condus BCCO Alba Iulia, care are competenţă în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită „Hidra”. Este unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din România, recunoscut pentru integritate și eficiență.

Articolul precedentFOTO| O nouă serie de consultații gratuite, oferite de medicii din Orăștie. De data aceasta, la Beriu
Articolul următorGândaci fotografiați la „Cardiologia” spitalului din Deva. Șeful secției: ”Cunosc realitatea și o suport împreună cu colegii mei ca pe o rușine”