A fost lansat proiectul „Deva 750”, care se va derula pe întreaga perioadă a anului 2019, când municipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara împlineşte 750 de ani de la prima atestare documentară.

Proiectul „Deva 750” a fost pus la cale de Asociația D.E.V.A., iar iniţiatorii propun organizarea unor acțiuni civice, educative, sociale, culturale și sportive, pe tot parcursul întregului an viitor. „Suntem siguri că avem mult mai multe motive să sărbătorim orașul și pe locuitorii săi, dar vrem ca toți devenii să fie conștienți măcar de primele 750 de motive. Împreună, vrem să descoperim de ce ne iubim orașul și de ce încercăm să-l facem mai bun, să-l respectăm și să ne respectăm între noi”, spune Cătălin Hosu, managerul proiectului.

Iniţiatorii dau asigurări că proiectul „nu este și nu va fi niciodată unul politic”. Acesta este derulat împreună cu managerul de proiecte video Colin Hamilton și cu managerul de proiecte foto Adam Petto. „Ambii sunt cetățeni străini, dar sunt și niște profesioniști de excepție care iubesc orașul în care s-au stabilit. Îi invităm lângă noi pe toți cei care doresc și pot să ajute: cetățeni, organizații, firme, instituții. Cu toții putem contribui la sărbătoarea Devei, ca voluntari, sponsori sau parteneri. Avem foarte mult entuziasm și foarte multe idei. Încet-încet, le vom face cunoscute pe toate”, a mai spus Cătălin Hosu.

Iniţiatorii au dezvăluit şi o primă activitate, din cadrul proiectului, pe care doresc să o realizeze. Este vorba despre o acţiune de plantare a 750 de arbori pe dealul de la intrarea în oraş dinspre Sântuhalm, în zona cunoscută de localnici sub denumirea de „700”.

Articolul precedentOpt ambulanţe noi pentru judeţul Hunedoara
Articolul următorAccident rutier cu trei victime pe DN66