România va începe să producă unul dintre medicamentele cu rezultate foarte bune în tratarea coronaviruslui. Este vorba despre medicamentul cunoscut sub numele de Plaquenil. Substanța activă va ajunge la începutul săptămânii viitoare în țara noastră. 

 

Ministrul Sănătății a confirmat și el această informație:

„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare. 

Toate stocurile de Plaquenil au fost distribuite pentru tratarea coronavirusului, iar românii au cumpărat masiv acest medicament „pentru a-l avea în casă”, însă specialiștii avertizează că acest tratament nu trebuie administrat fără supraveghere medicală”, a spus ministrul.

Articolul precedentZi tristă de Paște în România. Autoritatile au publicat încă o serie de decese ce au avut loc în ultimele ore din cauza coronavirusului.
Articolul următorNoi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost anunțate de către autorități. Bilanțul a ajuns la 8.936 de cazuri de persoane infectate.