Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai este cetățean de onoare al municipiului. Distincția i-a fost înmânată de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, într-un cadru festiv, așa cum i se cuvine unui dascăl, și anume la deschiderea anului universitar.

Prin decernarea acestei distincții, Consiliul Local al municipiului își arată recunoștința față de Radu Sorin Mihai, cel care și-a dedicat întreaga carieră formării unor specialiști.

„Aș vrea să înmânez titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani, domnului rector Radu Sorin Mihai pentru întreaga sa activitate profesională și promovarea imaginii municipiului Petroșani în țară și în străinătate”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Parcursul studențesc și cel profesional al lui Radu Sorin Mihai nu a fost unul ușor. Regimul de dinaintea Revoluției a fost unul cu multe piedici.

„Onoarea de astăzi este a Universității din Petroșani, care timp de 70 de ani a reușit să se facă vizibilă nu numai în țară, ci și pe toate cele 5 continente ale lumii. Onoarea este a cadrelor didactice din Universitate și a studenților. Absolvenții universității noastre nu sunt cu nimic mai prejos decât uabsolvenții universităților din țară sau din lume. Poate faptul că 40 de ani din viață sunt legați de Universitatea din Petroșani au concurat la această onoare, între care 5 de student, doi de cadru didactic asociat și 33 de cadru didactic titular. Am avut șansa, nu fără greutăți să ating aceste culmi profesionale, deși într-o tinerețe poate mai aparte decât a altora, rămânând la doi ani împreună cu fratele meu crecuți doar de mamă, tatăl fiind condamnat politic, având probleme din cauza acestui lucru, mai târziu când a trebuit să fiu făcut membru de partid. În 1988 când a trebuit să îmi depun dosarul pentru admiterea la doctorat împreună cu alți 19 colegi am fost respinși de partidul de la acea vreme, eu și cu o colegă am fost trecuți un semestru ca fiind asistenți cercetare. Datorită dascălilor din școala generală și până la universitate am biruit toate aceste dificultăți și iată că am reușit să ajung unde sunt astăzi”, a spus Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

De-a lungul vremii,rectorului Universității din Petroșani, i-au fost decernate numeroase titluri, a fost autor și coautor a numeroase cărți, dar și lucrări științifice publicate în diverse reviste de specialitate. De asemenea, este membru al unor prestigioase instituții din țară și din străinătate.

 

 

Articolul precedentOaspeți din Franța și Italia la deschiderea anului universitar la Centrul Teritorial din Deva al ASE Bucureşti
Articolul următorMicrobuz școlar implicat într-un accident rutier. Patru copii transportați la spital