Moartea fulgerătoare a unui tânăr arheolog hunedorean a semănat revoltă în rândul angajaţilor Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva. Aceştia au anunţat că vor protesta, astăzi, 21 decembrie, pentru a semnala „situația salarială, abuzurile și discriminările” din interiorul instituţiei culturale.

Foştii colegi ai arheologului au anunţat că se vor aduna, astăzi, în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara din Deva, instituţie în subordinea căreia se află muzeul. „Sindicatul Personalului Științific și Tehnic Auxiliar, din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva, organizează vineri, 21 decembrie, între orele 13:00 și 14:00, un protest autorizat în fața sediului Consiliului Județean Hunedoara având obiectivul de a semnala public situația salarială, abuzurile și discriminările în rândurile unei instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean”, a informat Mihai Căstăian, președintele sindicatului.

Sufletul său bun nu a mai putut să îndure răutatea”

Marius Râza

Marius Râza a murit, în urmă cu o săptămână, la vârsta de doar 31 de ani. S-ar fi sinucis, susţin apropiaţii. El era angajat la Secţia Orăştie a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Foştii lui colegi au povestit că era un arheolog dedicat, care îşi iubea meseria şi o făcea cu multă pasiune, însă nu ar fi fost îndeajuns apreciat, cel puţin din punct de vedere financiar. Grijile şi nedreptatea l-ar fi biruit. „Sufletul său bun nu a mai putut să îndure răutatea”, după cum spunea un coleg de-al său într-un mesaj. La o săptămână după moartea tragică a colegului arheolog Marius Râza memoria acestuia va fi marcată printr-un moment de reculegere acolo unde fragilitatea sufletească, lipsa de orizont, nedreptatea și sărăcia au produs un deznodământ tragic”, a mai spus Mihai Căstăian.

Articolul precedent„Cadou” de la Moş Crăciun pentru jandarmii hunedoreni: cinci maşini noi
Articolul următorVulcan: Cresc taxele și impozitele locale