A fost o zi plină la Consiliul Județean (CJ) Hunedoara. Primarii hunedoreni au reclamat mai multe nemulțumiri, cu prilejul unei întâlniri pe care au avut-o, astăzi, cu șefii județului.

Edilii au reclamat, printre alte, întârzierile mari în acordarea avizelor și autorizațiilor pentru proiecte finanțate atât din fonduri europene și guvernamentale, cât și din bugetele primăriilor. Au invocat lipsa ajutorului concret din partea instituțiilor avizatoare, dar și absența investițiilor în infrastructura de distribuție a energiei electrice, lucru care s-a văzut în această iarnă, când sute de consumatori au rămas zile în șir deconectați de la rețea. De asemenea, o altă problemă ridicată de primari a fost aceea a transporturilor de material lemnos care afectează infrastructura rutieră din cauza încărcăturii prea mari. Primarii au mai adus în discuție și neînțelegerile cu Direcția Silvică provocate de suprapunerea unor suprafețe de drum, care apar atât în domeniul public al primăriei, cât și în administrarea silvicultorilor.

Sursa foto: CJ Hunedoara

La întâlnire au mai luat parte și reprezentanți ai CFR SA – Regionala CF Timișoara, CNAIR – Secția Drumuri Naționale Deva, E-on gaz, Enel, Transelectrica, ai instituțiilor deconcentrate din județul Hunedoara care au atribuții pe linie de avizare a unor proiecte de investiții, dar și atribuții de control.

Conducerea județului a propus organizarea unor întâlniri punctuale, pe zone din județ, într-un cadru mai restrâns, astfel încât toate nemulțumirile edililor să fie comunicate instituțiilor avizatoare și să se găsească soluții pentru remedierea lor mai rapidă.

Articolul precedentVIDEO| Maria Cioncan, comemorată la Hunedoara, la 12 ani de la dispariția sa
Articolul următorJudecător de la Tribunalul Hunedoara, cercetat de CSM pentru abateri disciplinare