Un primar PSD are o reacție acidă la adresa oficialilor din Ministerul Turismului. Aceștia sunt acuzați de lipsă de profesionalism și de faptul că blochează proiectele de dezvoltare turistică. De un an și șase luni așteaptă autoritățile locale de la Lupeni deblocarea unei investiții esențiale pentru domeniul schiabil Straja.

În luna septembrie a anului 2017 autoritățile locale de la Lupeni au demarat procedura de achiziție a unor tunuri de zăpadă. La acel moment, Primăria municipiului Lupeni a scos la licitaţie contractul privind achiziţia a zece tunuri de producere a zăpezii artificiale, cu care intenţionează să doteze staţiunea Straja, în cadrul proiectului de dezvoltare „Schi în România – staţiunea Straja”.

“Niște prăpădiți au fost la momentul respectiv. Și acum sunt așa.  Noi am și licitat acele tunuri de zăpadă, am făcut tot ceea ce trebuie, dar cu miniștrii care se schimbă pe bandă rulantă și care înțeleg turismul fiecare cum îl taie capul, nu ai cum să mergi mai departe. Toate lucrurile aceste trebuie să meargă într-un sens, în care dacă a fost votat, a fost aprobat de către minister, du-l la finalizare. Nu ne mai pune să facem proiecte la proiecte. Am făcut, inclusiv, SF, inclusiv DALI din banii primăriei. Asta este. Fac și ei ce pot. Noi o să insistăm și aici domnul senator Resmeriță ne-a ajutat, că a intervenit. Fără el eram blocați total”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Suma alocată pentru achiziționarea tunurilor a fost de 1.350.000 de lei. Nici până în ziua de astăzi tunurile nu au ajuns în Straja. Ministerul Turismului a blocat investiția, iar Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni critică în termeni foarte duri atitudinea celor de minister, care pun astfel frână dezvoltării turistice.

 

 

Articolul precedentÎncă două transporturi agabaritice vor tranzita judeţul Hunedoara
Articolul următorCei mai buni angajați ai societății de apă au fost răsplătiți