Președinții asociațiilor de proprietari din Deva sunt convocați la primărie în vederea avizării tabelelor nominale ce cuprind proprietarii de autoturisme care doresc închirierea terenului pentru locurile de parcare arondate blocurilor de locuinţe din municipiu.

Președinții asociațiilor de proprietari sunt așteptați la sediul Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat (Piaţa Unirii, nr. 16), în perioada 3-18 ianuarie 2019, anunță reprezentanții municipalității devene.

Potrivit acestora, noul Regulament de închiriere pentru parcările de reşedinţă din municipiul Deva, precum şi Contractul-cadru de închiriere vor fi supuse dezbaterii și aprobării Consiliului Local Deva în ședința ordinară din luna ianuarie 2019. După aprobarea documentelor, proprietarii de autoturisme care doresc închirierea unui loc de parcare la domiciliu se pot adresa Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat, în vederea încheierii contractului de închiriere.

Noul Regulament de închiriere pentru parcările de reşedinţă din municipiul Deva şi Contractul-cadru de închiriere pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Deva.

Ce tarife sunt percepute în 2019 pentru închirierea locurilor de parcare?

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, valoarea chiriei anuale pentru parcările arondate blocurilor de locuinţe din municipiul Deva, pentru anul 2019 va fi:

  1. Parcări neacoperite:
    pentru persoane fizice: 90,49 lei/an fără TVA (107,68 lei/an cu TVA);
    pentru persoane juridice: 274,02 lei/an fără TVA (326,08 lei/an cu TVA).
  2. Parcări acoperite cu copertină:
    pentru persoane fizice: 172,53 lei/an fără TVA (205,31 lei/an cu TVA);
    pentru persoane juridice: 518,41 lei/an fără TVA (616,91 lei/an cu TVA).

Sunt scutite de la plata chiriei anuale pentru un loc de parcare la domiciliu persoanele cu dizabilităţi care au în proprietate sau în folosinţă un autoturism sau însoţitorii acestora, dacă au acelaşi domiciliu cu persoana cu dizabilităţi.

Articolul precedentUn nou contract pe fonduri europene, semnat pentru Deva
Articolul următorAutospecială nouă pentru Salvamont Lupeni