Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, s-a deplasat, astăzi, în municipiul Hunedoara pentru evaluarea pagubelor produse de vântul puternic care a luat pe sus, noaptea trecută, mai multe acoperișuri ale unor blocuri. De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate, iar din cauza copacilor doborâți de vânt, drumul care face legătura între localitățile Pestiş şi Almaş a fost blocat, pompierii militari reuşind să restabilească circulaţia miercuri dimineaţa.

Imagine

Imagine

Pompierii militari din Hunedoara şi Deva au intervenit pe timpul nopţii şi acţionează și în acest moment pentru îndepărtarea efectelor vântului puternic, înlăturând crengile rupte şi bucăţile de tablă.

„Începând cu ora 03:23, din cauza fenomenelor meteo periculoase, până la ora 14:00 au fost înregistrate 28 de situații de urgență în municipiul Hunedoara. Au fost afectate 25 de acoperișuri, 13 autoturisme și un panou publicitar. Până la această oră, au fost finalizate 23 situații de urgență. 39 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor de pompieri Hunedoara, Deva și Orăștie intervin acum în 6 situații de urgență cu 11 autospeciale și 2 containere multirisc”, a transmis ISU Hunedoara.

 

Având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vânt puternic, cetățenii sunt sfătuiți ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Articolul precedentMinore plecate dintr-o casă de tip familial, găsite la 100 de kilometri distanță
Articolul următorRazii ale poliției în gări și trenuri. Două zile de acțiune