Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara, aşteaptă un raport detaliat, din partea distribuitorului de energie electrică, cu privire la cauza care a provocat avaria majoră de la Orăştie. Mii de familii au stat mai bine de trei zile fără curent electric, în urma defecţiunii fără precedent ce a avut loc.

În cadrul şedinţei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, prefectul Tiberiu Fabius Kiszely s-a arătat nemulțumit de vulnerabilitatea echipamentelor de transport și distribuție a energiei electrice, care poate duce la o situație de criză în cazul colapsului infrastructurii critice.

Kiszely dorește să afle când vor fi reconectați la rețea toți consumatorii din Orăștie, afectați de avarie și cere distribuitorului de energie electrică o comunicare mai eficient și onestă cu oamenii. În plus, prefectul de Hunedoara așteaptă din partea distribuitorului de energie electrică un raport detaliat cu privire la cauza avariei, ce a lăsat fără energie electrică mii de familii din municipiul Orăștie, și măsuri pentru evitarea unei situații similare.

Reamintim că, liniile de medie tensiune din Orăştie au fost grav afectate în urma unui incendiu care a izbucnit vineri dimineaţă, la prima oră, în staţia electrică a oraşului. Aproape 70 la sută din populaţia municipiului a rămas fără curent electric. Echipele companiei de electricitate au lucrat „la foc continuu” pentru restabilirea situaţiei. Locuinţele consumatorilor afectaţi au fost realimentate treptat, situaţia revenind la normal abia duminică seară. Ieri dimineaţă s-a produs o nouă defecţiune, care a lăsat pe întuneric, din nou, mai multe cartiere ale oraşului. Ieri după-masă, câteva sute de familii din Orăştie erau încă nebranşate la reţeaua de electricitate, echipele intervenind pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica a oamenilor în cel mai scurt timp posibil.

Articolul precedentUn milion de lei, „pus la bătaie”, din „puşculiţa” Devei, pentru proiecte în domeniile sport şi culte
Articolul următorLucrările continuă pe autostrada A1