Îndrăgita trupă folk -rock „Pragu‘ de Sus”, ai cărei membrii sunt hunedoreni, îşi va lansa noul album acasă, la Deva. Concertul va avea loc mâine seară, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă din oraş.

Intitulat „Nu mai am răbdare”, noul album al băieţilor de la „Pragu’ de Sus” propune zece povești extrem de diverse, trecând prin protest și frământări sociale, iubiri, până la situații comice.

 

<Nu mai am răbdare> e un strigăt-manifest al generației actuale, cu un picior blocată încă în trecutul mlăștinos, dar cu speranța că ”poate mâine, ne vom trezi curați!”, spun băieţii de la „Pragu‘ de Sus .

Discul a fost înregistrat la Deva, într-o formulă stabilă a ultimilor ani și masterizat la New York. Mai vechiul prieten al „Pragului de Sus”, chitaristul Horea Crișovan, nu lipsește nici de pe acest album. În premieră, au mai colaborat basistul Victor Miclăuș și saxofonistul Edison Cora. E mult rock, multă atitudine, sinceritate și sudoarea unui „Prag” care azi înseamnă: Călin Bârcean – vocal, chitară, claviaturi; Florin Demea – chitară; Costel Răsuceanu – chitară bas, voci; Cosmin Herac – tobe şi Andrei Crișan – claviaturi.
În deschiderea concertului vor cânta Marco & Topaz. Biletele se găsesc la Agenția Teatrului de Artă Deva.

Prezenţi la Eurovision, în 2018

Hunedorenii de la „Pragu’ de Sus” au reuşit să cucerească, până acum, inimile mai multor români. Anul trecut, ei s-au aflat printre artiştii prezenți în semifinalele Eurovision România 2018, cu o piesă care a prins bine la public, „Te voi chema”. Unii spun despre ei că sunt o trupă pop-rock, alții că merg spre folk alternativ, iar băieţii acceptă orice provocare, atâta timp cât rămân originali și ancorați în realitate. Până acum, au editat cinci albume: ”Decupaj Sonor” – 2004, ”Ultimul Poet” – 2009, ”Blocaj în Verde” – 2013, ”Azi te vreau” (cu Mircea Vintilă) – 2016, ”Nu mai am răbdare” – 2018, un material discografic care e promovat și în prezent.

Trupa, înfiinţată în 2004, colaborează cu nume mari ale scenei românești. Repertoriul formației cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care peste 30 sunt compoziții proprii. Deveanul Călin Bârcean, liderul şi solistul trupei, și „Pragu’ de Sus” au reușit să redeschidă culoarele folk-ului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști de renume, precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și mulţi alții.

 

Articolul precedentDouă contracte pentru modernizarea rețelelor de apă au fost semnate la Petroșani
Articolul următorCod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţului Hunedoara