În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate, atrag atenția polițiștii.

Oamenii legii avertizează, în special, vârstnicii să acorde o atenție deosebită persoanelor cărora le permite accesul în locuinţe sub pretextul de a colinda.

„În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte. Nu intraţi în discuţii cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulţumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv. Instruiţi-vă copiii, pentru ca atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat. În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelați la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră! (…) Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată”.

Polițiștii atenționează și asupra postărilor de pe rețelele de socializare „Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători”, mai spun aceștia.

Articolul precedentCalea ferată pe care a deraiat trenul Constanța -Arad rămâne sub supraveghere
Articolul următorSfaturi de la salvamontiști pentru cei care își petrec Crăciunul pe pârtii