Cunoscutul polisportiv din Petroșani, Avram Iancu, a mers și a pus, astăzi, ștampila pe buletinul de vot. Hunedoreanul, devenit celebru în toată lumea după ce a înotat în Canalul Mănecii, dar și în Dunăre, traversând fluviul de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, s-a prezentat, duminică, la urne pentru a -și exprima opțiunea electorală. „Sincer…M-aș fi votat pe mine; binele cel mai mare! Dar cum Hidra și-a strâns Capetele…M-am văzut nevoit să aleg… răul cel mai mic”, a spus, mai în glumă, mai în serios, polisportivul hunedorean.

Avram Iancu s-a înscris și el în cursa pentru alegerile prezidențiale, dar, în final, a renunțat la ideea de a mai candida ca independent la funcția de președinte al României.

Supranumit și „Crăișorul apelor”, polisportivul din Valea Jiului a ajuns cunoscut în toată lumea pentru performanțele sale. În vara lui 2016, Avram Iancu a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, și un an mai târziu, în 2017, întregul curs al Dunării, fără costum de neopreon, ci doar în slip și cu cască pe cap. În vara lui 2018, sportivul din Petroșani a reușit o nouă premieră mondială, el a înotat de la kilometrul zero al Dunării, de la Sulina, și până la Istanbul, aventură ce s-a întins pe durata a aproape 60 de zile, perioadă în care polisportivul din Valea Jiului a străbătut o distanță de peste 600 de kilometri, doar înot.

Articolul precedent13 secții de votare cu prezență de peste 100 %
Articolul următorREZULTATE PREZIDENȚIALE 2019. Avem rezultatele EXIT POLL IRES: Klaus Iohannis, învingător!