Începând de astăzi, municipiul Petroșani s-a alăturat orașelor smart. În capitala Văii Jiului a fost implementat un proiect care propulsează localitatea în era digitală. Municipiul Petroșani se dorește a fi un oraș prietenos pentru cetățenii, iar astăzi au fost lansate trei soluții digitale, împreună cu partenerii de la Life is Hard S.A, pentru că un oraș inteligent, are ca prioritate sănătatea populației, dublate de o infrastructură eficientă, integrate în conceptul de e-guvernare.

„Un oraș smart este un oraș în care comunitatea și administrația păstrează o legătură strânsă prin intermediul tehnologiilor moderne. Demarăm astăzi acest proiect pentru ca locuitorii municipiului nostru să intervină activ în viața edilitară a urbei, pentru a îmbunătăți nivelul de trai dar și pentru a ține pasul cu marile orașe ale României. Cele trei aplicații lansate azi sunt un prim pas spre un deziderat ambițios, al nostru, al tuturor: un oraș modern, curat, sănătos, prietenos cu mediul și atrăgător pentru tineri și vârstnici, deopotrivă. Pe acestă cale, vă lansez provocarea de a le folosi din plin, ba chiar de a veni cu propuneri noi, care să completeze paleta de interacțiuni și de a ne face sa devenim mai „smart”. a declarat Tiberiu Iacob- Ridzi, primarul Municipiului Petroșani.

Erik Barna, CEO Life is Hard, compania care a implementat proiectul, susține că deocamdată puține administrații locale din țară au aplicat la acest concept.

“Inițiativele și proiectele de tip Smart City sunt încă într-un stadiu foarte incipient în România, dar acest lucru este mai puțin important acum. Important este să începem să construim comunități în care tehnologia își aduce aportul în creșterea calității vieții. Lucrurile bune se construiesc în timp, cu ambiție și devotament. Un oraș nu devine mai inteligent peste noapte, doar integrând tehnologie și infrastructură de ultima generație. E un proces care începe cu integrare tehnologiei, dar care impune schimbarea unor mentalități, impune responsabilitate și implicare civică din partea cetățenilor, implică competențe digitale, implică schimbări în cadrul administrațiilor publice locale în ceea ce privește modul în care interacționează cu cetățenii, modul în care știu să utilizeze aceste tehnologii la adevărata lor capacitate” a completat Erik Barna, CEO Life is Hard.

 Cele trei aplicații care sunt funcționale începând de astăzi sunt Peditel, Donez450.ro și CityHealth.

 

 

Articolul precedentFestival al fructelor de mare pe platoul de la poalele Cetății din Deva
Articolul următorPreşedintele CJ Hunedoara şi primarul Orăştiei pleacă în China