Administratorul unei săli de evenimente din municipiul Brad s-a ales cu dosar penal pentru că a găzduit o petrecere la care au participat zeci de persoane, evenimente interzise în această perioadă din cauza pandemiei de Covid-19. Potrivit polițiștilor, cele 46 de persoane prezente la eveniment sunt cercetate și urmează să fie sancționate conform prevederilor legale.

„În contextul acțiunilor executate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă privind prevenirea răspândirii Sars Cov-2, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brad, au acționat pe raza de competență, ocazie cu care a fost identificată desfășurarea unei petreceri la o societate de evenimente private din municipiul Brad. La fața locului, polițiștii au identificat administratorul localului și organizatorul unui eveniment privat, la care au participat un număr de 46 de persoane, care au fost legitimate și cărora li s-a comunicat că, petrecerea organizată nu respectă prevederile legale și este necesară întreruperea acesteia, precum și faptul că se impune aplicarea măsurilor legale conform Legii nr.55/2020”, a declarat reprezentantul IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

În cauză, polițiștii i-au întocmit administratorului societății dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar pentru ceilalți participanți se continuă cercetările pentru a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor art. 65 din Legea nr.55/2020, privind faptele constatate.

Sursa: Realitatea de Hunedoara