A fost un alt weekend de foc pentru pompierii hunedoreni. În ultimele trei zile, aceștia s-au luptat să stingă nu mai puțin de 46 de incendii de vegetație uscată care au afectat peste 150 de hectare de teren, dintre care 106 hectare reprezintă litieră de pădure.

În misiunile de stingere au fost implicați 224 de pompieri ai tuturor structurilor de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara. Arderile de vegetație s-au manifestat în localitățile Călan, Petroșani, Panc, Săcămaș, Gurasada, Caraci, Ribicioara, Hunedoara, Petrila, Uricani, Lăpugiu de Sus, Bucium, Roșcani, Vica, Vulcan, Câmpuri de Sus, Mesteacăn, Lunca, Lupeni, Merișor, Cărmăzănești, Densuș, Bârsău, Câmpuri Surduc, Vorța, Bretea Strei, Almașul Sec, Mihaileni, Ohaba, Petrila, Orăștioara de Sus și Silvașul de Sus.

24 de incendii, numai sâmbătă

Vârful acestui fenomen s-a înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, când pompierii au intervenit pentru lichidarea a 24 de incendii de vegetație uscată. Pe raza localităților Ohaba și Orăștioara de Sus s-au produs cele mai extinse incendii de litieră de pădure ce s-au manifestat pe 40 de hectare. „Acțiunile de stingere au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat și lipsa surselor de apă”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

Cel mai probabil, incendiile au fost generate de acțiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri. Coordonatele GPS ale parcelelor incendiate au fost transmise la APIA Hunedoara pentru identificarea posesorilor.

Articolul precedentMotociclist implicat într-un grav accident
Articolul următorUn camion care transporta ciment s-a răsturnat pe DN 76, la Vălișoara