„Pediatria” din Deva, în mijlocul unui nou scandal. O infirmieră a leșinat din cauza stresului

După vâlva cu gândacii surprinși prin saloanele în care sunt tratați copiii, „Pediatria” din Deva a intrat în mijlocul unui nou scandal. O infirmieră care lucrează în această secție medicală ar fi leșinat, aseară, din pricina stresului și a urletelor directorului de îngrijiri a spitalului, potrivit deputatului USR, Emanuel Ungureanu.

„Incredibil! O infirmieră de la Spitalul de Copii Deva a leșinat, aseară, și s-a lovit cu capul de gresie. Cei mici plătesc, cei mari sunt protejați”. O infirmieră tânără de la Spitalul Deva a leșinat aseară în jurul orei 21.30 din cauza stresului provocat de urletele Emiliei Prună, Director de Îngrijiri a Spitalului Deva, pila de partid care a încercat să dea vina pe asistente și infirmiere pentru goangele omniprezente în saloanele copiilor. Din cauza stresului și a presiunii, Ana-Maria Peterlecean (foto), a leșinat și a dat cu capul de gresie. Tânăra infirmieră a fost transportată cu Ambulanța la serviciul UPU a Spitalului Județean Deva, medicii nu au putut să o investigheze corespunzător deoarece Computerul Tomograf nu funcționează! Starea infirmierei este stabilă acum și se află sub supravegherea medicilor”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Cu puțin timp înainte, deputatul clujean, vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, anunțase, tot în mediul online, că la Pediatria din Deva e agitația mare după ce s-ar fi aflat că este posibil ca ministrul Sănătății Sorina Pintea să facă o vizită „pe nepusă masă”.

În luna februarie a acestui an, deputatul Emanuel Ungureanu a fost prezent la Deva, unde a realizat un filmuleț la spitalul de copii din Deva, în care a prezentat opiniei publice condițiile în care sunt tratați copiii. Ulterior, managerul spitalului județean, Adina Ileana Pera -Ștefănie (cea care, de luni, 8 aprilie, va pleca de pe funcție pentru a conduce o altă instituție de sănătate publică, fiind vorba despre DSP Hunedoara), l-a reclamat. „Pila” PSD care conduce spitalul m-a reclamat la Biroul Permanent al Camerei Deputaților și a fost avansată șef la DSP Hunedoara. Solicit public Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara să demareze o anchetă în acest caz. Nenorociților care conduc cocina numită Spitalul de Copii și care caută vinovați printre angajații care luptă eroic cu jegul din spital, le transmit că, în curând, va veni vremea să dea socoteală pentru toate abuzurile lor”, a mai scris, pe Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

Problemele de la „Pediatria” din Deva au ajuns și la urechile ministrului Sănătății, Sorina Pintean, care a anunțat că va trimite o echipă în control. „Vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile. Inspecţia va merge la Craiova, dar şi la Deva pentru că şi acolo am identificat probleme, iar eu personal voi merge în spitalele din ţară pentru a putea vedea cum se desfăşoară furnizarea actului medical”, a spus Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Posibilă vizită neanunțată a ministrului Sănătății la spitalul din Deva. „Mopurile sfârâie în mâinile infirmierelor”

Articolul precedentOrdin de protecție emis împotriva unui vulcănean
Articolul următorFOTO: Primăvara își face simțită prezența și în stațiunile montane ale Văii Jiului