Un contract de mai bine de jumătate de milion de lei scos la licitație de INSEMEX Petroșani a fost contestat de o firmă de profil. Contractul de ”servicii de pază, monitorizare, dispecerizare și intervenție rapidă, la obiectivele din cadrul INCD INSEMEX Petroșani” a cărui valoare este de 595.000 de lei a fost contestat de SC TMG GUARD SRL, firmă din Târgu Jiu, județul Gorj.

Societatea din Târgu Jiu a ridicat mai multe probleme. Administratorii firmei au soclitiat admiterea contestației; anularea în parte a comunicării (…) privind rezultatul procedurii și a actelor subsecvente emise de autoritatea contractantă, în ceea ce privește oferta aparținând SC TEAM FORCE SECURITY SRL, pe care le critică pentru netemeinicie și nelegalitate; constatarea neconformității și inacceptabilității ofertei SC TEAM FORCE SECURITY SRL și obligarea autorității contractante la respingerea acesteia în condițiile legi; dar și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de achiziție prin reanalizarea propunerii financiare și a propunerii tehnice aparținând ofertei SC TEAM FORCE SECURITY SRL, cu respectarea cerințelor impuse de autoritatea contractanta prin caietul de sarcini.

Oficialii Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor au admis solicitarea firmei de pază. Firmele care se înscriu la licitație trebuie să dețină licență eliberată de Inspectoratul General al Poliției Române, cât și toate autorizațiile și certificatele legale necesare în vederea prestării serviciilor de pază, monitorizare, dispecerizare și intervenție rapidă.

De asemenea, va deține și alte documente care să ateste dreptul operatorului economic de a presta asemenea servicii către terți, respectiv polița de asigurare, după încheierea contractului; permisele de port armă pentru personalul care utilizează arme letale și neletale , etc. Perioada de derulare a contactului este de 12 luni, conform cerințelor Caietului de sarcini.

 

Articolul precedentFOTO: Decorațiuni de Paște realizate de copiii din Petrila
Articolul următorCastelul Corvinilor și „Zoo” Hunedoara, deschise de Paște. Programul de vizitare