Angajații Complexului Energetic Hunedoara și ai Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia de măsuri de protecție socială.

Guvernul a avut pe ordinea de zi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024 (PRIMĂ LECTURĂ)

Minerii de la Paroșeni au cerut un astfel de document care să le ofere o garanție. De săptămâna trecută, peste 100 de mineri de la minele Paroșeni și Uricani s-au blocat în subteranele celor două unități miniere.
Actul care le reglementa protecția socială în momentul disponibilizării a expirat în luna decembrie a anului 2018. Mai exact este vorba despre venitul de completare care  a fost acordat minerilor disponibilizați până anul trecut.
Acest venit de completare se constituie ca vechime de muncă și le permite minerilor care nu au vârsta de pensie să ajungă mai aproape de îndeplinirea condițiilor de pensie.

Articolul precedentSalariile angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara, sub semnul întrebării
Articolul următorFOTO| Accident mortal la intrarea în Deva dinspre Mintia, provocat de un șofer care a pătruns pe contrasens