Expoziţie deosebită, organizată în centrul Devei, cu prilejul sărbătorii de 1 Decembrie. O Românie mai puţin cunoscută este arătată celor care ajung în Piaţa Victoriei din oraş. Chipurile unor oameni simpli, dar valoroşi, sunt expuse în imediata vecinătate a statuii ecvestre a Regelui Decebal.

Figurile care apar, unele mai mult cunoscute, altele deloc, sunt toţi „Premianţii fără premii” ai României, oameni care au demonstrat că pot să fie un model pentru comunitate, prin tot ceea ce fac. Cu toţii au fost răsplătiţi simbolic de societatea civilă din Deva, în cadrul ediţiilor îndrăgitei campanii „Premianţii fără premii”.

Sursa foto: Premianţii fără premii/Facebook


În centrul Devei sunt expuse toate afişele acestei cunoscute campanii, de la prima şi până la ultima ediţie a acestui eveniment.
„Acum, la un secol de existență a statului român modern, înțelegem să ne alăturăm și noi demersurilor făcute pentru a marca acest moment istoric. Gestul nostru este făcut cu dorința de exprimare a respectului profund față de acest popor. Și cum am putea să facem cel mai bine lucrul acesta decât arătând tuturor ce oameni minunați există pe aceste meleaguri. Îndrăznim să oferim României, de ziua ei, un buchet de personalități pentru care oamenii au ieșit în stradă în ultimii cinci ani”, a declarat deveanul Dan Terteci, inițiatorul campaniei „Premianții fără premii”.

Evenimentul, unul lipsit de festivism, dar încărcat și cu multă trăire românească, adună numeroşi admiratori, oameni care se opresc din drumul lor să o privească sau vin special să o vadă. „La „Premianții fără premii” am pus bucăți de timp, dar mai ales de suflete, unele lângă altele pentru a oferi un „trofeu” minunat celor care au fost invitați. Ne-am dorit să spunem lumii că noi, românii, avem valori și știm să le respectăm, că oamenii sunt observați în strădaniile lor și că le mulțumim, le suntem recunoscători pentru modul în care se fac utili din punct de vedere social”, a mai spus Dan Terteci.

Campania Premianții fără premiia debutat în urmă cu cinci ani, în luna octombrie a lui 2013, din dorința de a scoate în față valorile umane din societate. De atunci și până în prezent, săptămânal, la Deva, oamenii se strâng în centrul oraşului să cunoască oameni care pot fi modele pentru semenii lor.

Expoziţia retrospectivă poate fi admirată, în centrul Devei, până luni.

Articolul precedentFOTO: Sute de petroșăneni au petrecut Ziua Națională la coadă pentru fasole cu cârnați
Articolul următorFOTO| Maşină în flăcări într-un cartier al Devei