Numele ministrului Natalia Intotero este vehiculat într-un scandal legat de cetățile dacice de la Sarmisegetusa. Vladimir Brilinsky, cel care până astăzi, a administrat situl istoric o acuză pe Natalia Intotero, ministrul românilor de pretutindeni, de faptul că s-a implicat în adminisrtarea sitului.

Influențele politice de la nivelul Consiliului Județean Hunedoara l-au determinat pe Vladimir Brilinski să demisioneze din funcția de administrator al Sarmisegetusei Regia. Acesta îl acuză pe Sorin Vasilescu, vicepreședintele CJH de faptul că a dat dovadă de lipsă de respect și că a creat situații tensionate.

“Am demisionat din funcția de administrator al Sarmizegetusei Regia. Incompatibilitățile în ceea ce privește viziunea actului de administrare, existente între mine și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, mă fac să iau această decizie extrem de grea. (…) Lipsa de sprijin în momentele dificile ale administrării și eschivarea de la situațiile tensionate pe care le-a creat singur, aruncând responsabilitatea pe umerii noștri, este notorie și extrem de dăunătoare.  Lipsa de coerență în deciziile luate, folosirea unor termeni a căror proprietate nu o cunoaște și care a adus grave prejudicii administrației și mie personal, mă determină să întrerup un drum început acum 5 ani”,  scrie pe pagina sa de socializare, Vladimir Brilinsky.

Vladimir Brilinsky spune că nu vrea să devină complice la politizarea unui loc istoric. În plus, acesta susține că s-au făcut presiuni asupra sa. Fostul administrator susține că deciziile care s-au luat în ceea ce privește Sarmisegetusa Regia au fost incoerente.

“Nu doresc, însă, să fiu complice la politizarea și mai ales la pesedizarea acestui loc, nu doresc să fiu complice la punerea în pericol a vieții vizitatorilor, datorită neglijării riscurilor existente și nu doresc să fiu complice la rezultatele dezastruoase ale deciziilor luate de vicepreședintele Vasilescu. (…) Poate cineva, înzestrat cu rațiune și cu elementare noțiuni de morală să nu rămână stupefiat, auzindu-l pe același Vasilescu dictând că: să i se ia mașina de serviciu lui Brilinsky pentru că m-am săturat să-mi reproșeze Natalia (Natalia Intotero-n.r.) și Laurențiu (Laurențiu Nistor-n.r.) că el dă like-uri la peneliști(…)”, mai scrie administratorul demisionar al Sarmisegetusei Regia pe pagina personală de Facebook.

Până la acest moment, ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Intetero nu a putut fi contactat pentru a oferi informații.

 

 

Articolul precedentS-a modificat programul de vizitare la două importante obiective turistice din județ
Articolul următorSpectacolul susținut de Dan Puric și Nicolae Furdui Iancu, la Deva, va avea loc la Teatrul de Artă