Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, are parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea.

Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast ,acțiunea fiind plasată la doar câțiva ani după cea din primul film. Cel mai așteptat film romanesc al anului va avea proiecții speciale la Cinematograful 3D Victoria Petroșani în data de 2 noiembrie, începând cu ora 20:00.

Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani susțin această proiecție. A fost alocată suma de 2000 de lei pentru cazare și masa celor ce vor veni la Petroșani și vor discuta cu spectatorii.

Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, producția este realizată de Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regăsesc Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Iosif Paștina. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

 

Articolul precedentDrumul din comuna Blăjeni va fi modernizat cu peste 4 milioane de lei
Articolul următor„Arhitecturi medievale sibiene”, expoziție de pictură vernisată la Deva