Credincioșii au participat în număr mare, astăzi, la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Episcopul Harghitei și Covasnei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Gurie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva.

Biserica este o școală și este cea mai amplă, cea mai îndelungată. Toată viața suntem în școala Bisericii. Învățăm ceea ce trebuie să împlinim în viața noastră. Credința nu este o simplă declarație. Nu ești credincios doar dacă spui că există Dumnezeu, ci dacă împlinești voia și poruncile lui Dumnezeu. Credința este acea virtute care stă la temelia vieții noastre„, a spus, în cuvântul său, Mitropolitul Ardealului.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc prezentarea celor două volume ale lucrării „Din exilul păcatului la Masa Împărăției”, apărută sub semnătura înaltului ierarh. Volumele prezentate grupează cuvinte de învățătură ale Înaltpreasfințitului Laurențiu rostite pe parcursul anilor cu diverse prilejuri la liturghiile care marchează popasurile duhovnicești din duminicile săptămânilor de pregătire în vederea intrării în Postul Învierii Mântuitorului.

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a fost reprezentat de președintele Mircea Bobora.

Articolul precedentCod galben de vânt puternic până luni după-amiază. Este vizat şi judeţul Hunedoara
Articolul următorVântul puternic face pagube. Copaci doborâți de vânt