După ce a verificat stadiul lucrărilor la loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj -Deva, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a mers în inspecție și pe șantierele căii ferate Simeria -Curtici. Şeful de la Transporturi s-a arată nemulţumit de faptul că se înregistrează întârzieri la plata subcontractorilor români, acuzându-i pe constructori despre care a spus „că nu au nicio scuză”.

Oficialul guvernamental a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii ”Reabilitarea liniei C.F. Frontiera – Curtici – Simeria, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria”. Ministrul Răzvan Cuc a arătat că, în ciuda faptului că există o mobilizare bună, sunt mari probleme în ceea ce priveşte plata subcontractorilor români.

„Constructorul este mobilizat, se lucrează cu materiale foarte bune şi cu forţă de muncă destul de mare pe aceste sectoare, aşa cum este normal, dar avem o altă problemă pe care intenţionez să o discut foarte serios cu constructorul, şi anume plata subcontractorilor români. Am fost contactat de foarte mulţi subcontractori (…) Sunt multe firme care nu sunt plătite. Firma care lucrează pe acest lot a luat, în 2017, avansul de peste 100.000 de milioane de euro de la CFR. După ce voi termina de inspectat, le voi solicita domnilor constructori să am o întâlnire şi cu subcontractorii nedeclaraţi şi să vedem care sunt motivele întârzierilor la plată a acestor facturi. Firmele care m-au contactat sunt disperate efectiv, fiindcă intră în incapacitate de plată”, a precizat ministrul Răzvan Cuc.

„Nu poţi să îţi baţi joc de firmele româneşti în condiţiile în care tu lucrezi în România!”

Ministrul a mai spus că nu contestă calitatea lucrărilor şi mobilizarea, dar acestea sunt „mulţumită firmelor subcontractate care nu sunt plătite”. „Le-am spus foarte clar constructorilor că au sprijinul meu, dar dacă nu plătesc firmele româneşti atunci vor avea o problemă cu statul român pentru că afectează mediul economic din România (…) Nu poţi să îţi baţi joc de firmele româneşti în condiţiile în care tu lucrezi în România. N-ai venit cu utilaje în România şi apelezi la utilajele firmelor româneşti şi să treacă luni de zile în care, repet, să aibă o firmă o factură de patru milioane şi să fie plătită doar cu 500.000, în condiţiile în care are probleme şi nu îşi poate desfăşura activitatea să îşi plătească contribuţiile la stat, angajaţii, leasing-urile la utilaje. Sper să aibă dânşii o soluţie pentru că noi le-am dat tot ce a fost nevoie, şi aici mă refer la bani”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Articolul precedentIarba din Petroșani, cosită de o firmă privată
Articolul următorFOTO| Corp nou de chilii, sfinţit la Mănăstirea Prislop