Ministrul de Interne, Marcel Vela s-a deplasat în această seară în Valea Jiului, unde o viitură a făcut prăpăd, pentru a evalua situația.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a ajuns în această după-amiază în zonele inundate din Valea Jiului. Au fost luate imediat măsuri complementare atât pentru siguranța oamenilor afectați de viituri cât și pentru diminuarea pagubelor produse de revărsarea Jiului de Vest care a afectat localitățile Lupeni, Valea de Brazi, Uricani, Câmpul lui Neag, și Aninoasa.

Menționăm că în prima parte a zilei, la solicitarea prefectului de Hunedoara, Ministerul afacerilor interne a trimis spre Valea Jiului trei elicoptere care au supravegheat întreaga zonă și au transmis autorităților locale importante și utile informații de ansamblu asupra dezastrului produs noaptea trecută și în această dimineață.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela și prefectul județului, Vasilică Potecă, s-au deplasat în punctele „fierbinți” au discutat cu oamenii și le-au transmis autorităților locale să trimită în următoarele două zile către Instituția Prefectului-Județul Hunedoara o primă estimare a pagubelor produse de viitură. Urmează ca, în regim de urgență, guvernul României să aprobe o ordonanță de urgență pentru alocarea fondurilor necesare sprijinului locuitorilor și al autorităților pentru eliminarea distrugerilor provocate în infrastructura localităților din vestul Văii Jiului.

Potrivit informațiilor primite de la ISU Hunedoara au fost evacuați peste 300 de locuitori, sunt distruse poduri și podețe. Au fost inundate aproape 350 gospodării și terenuri din localitățile inundate.

La această oră, pompieri, jandarmi, drumari și muncitori ai Apelor Române și ai operatorului de apă din Valea Jiului acționează cu efective mărite pentru evacuarea apelor din gospodării și pentru degajarea căilor rutiere afectate de viitură, mai ales a Drumului Național 66 A – Petroșani – Câmpul lui Neag – distrus de viitură pe o importantă porțiune.

Menționăm că pe tot parcursul zilei, autoritățile locale și forțele MAI au fost sprijinite în misiunile de salvare și de limitare a distrugerilor de salvamontiștii hunedoreni din munții Retezat și Parâng.

La ora transmiterii acestei informări, apele au început să se retragă însă CODUL ROȘU de alertă pentru inundații rămâne în vigoare pentru vestul Văii Jiului până la miezul nopții.

Imagine

Imagine

Imagine

Articolul precedentINTERVIU EXCLUSIV Liviu Dragnea, Episodul 2. Acuzațiile sale după inculparea în dosarul Tel Drum: O să fiu folosit în campanie. Am făcut ceva prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat
Articolul următorSTUDIU: Țânțarii nu transmit COVID-19