Straja este un fenomen, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. Stațiunea montană atrage în fiecare sezon mii de turiști, fiind cea mai căutată stațiune de schi din Valea Jiului. Chiar și așa, încă mai sunt multe lucruri de rezolvat în munte. La creșterea semnificativă a numărului de turiști au contruibuit și voucherele de vacanță.

Edilii caută să dezvolte stațiunea montană și accesând fonduri europene. Momentan nu există axe de finanțare dedicate unor astfel de proiecte, însă potrivit informațiilor se pregătesc apeluri pentru stațiunile montane. Edilii din Lupeni vor să profite de orice oportunitate.

“Fonduri europene pentru realizarea acelui complex nu sunt. Este în discuție că se va da drumul la niște axe pentru stațiuni, dar doar din punct de vedere urbanistic, adică drumuri și trotuare.  O să îcnercăm să tragem gazul. E posibil să existe o finanțare și ne pregătim să introducem gazul în stațiunea Straja”,  a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni

Pentru acest an, autoritățile locale din Lupeni au în vedere realizarea unor parcări supra-etajate. A fost scris proiectul și depus la Ministerul Dezvoltării în vederea alocării fondurilor necesare.

Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi.

 

 

 

 

Articolul precedentDin ciclul „Nu se fumează în locuri publice! Și ce dacă!”. Polițiștii locali din Deva au dat amenzi
Articolul următorAvocatul Poporului va susţine noi audienţe în judeţul Hunedoara