Nereguli în acte, depistate de poliţiştii hunedoreni, în cazul şoferului unui microbuz şcolar oprit în trafic în cadrul unei acţiuni de control. Oamenii legii spun că ITP-ul era expirat. În plus, potrivit acestora, conducătorul microbuzului avea şi valabilitatea permisului de conducere expirată.

Poliţiştii au ridicat plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare ale microbuzului de transport şcolar ce avea ITP-ul expirat. În plus, şoferul a fost amendat pentru că avea valabilitatea permisului de conducere expirată. Acesta a fost depistat în cadrul unui control în trafic. „Acţiunea a fost una cu caracter preventiv, în scopul reducerii riscului rutier datorat în special conducătorilor auto care efectuează activităţi de transport public de persoane şi mărfuri fără a respecta normele rutiere în vigoare”, a precizat comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

În cadrul acţiunii, polițiștii au oprit în trafic (pe DN7, DN 68A şi pe mai multe drumuri judeţene din zona Ilia) peste 20 de autovehicule de transport persoane şi marfă, iar pentru neregulile constatate au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.205 lei şi au reţinut două permise de conducere, în vedere suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii spun că vor continua acţiunile de acest gen.

Articolul precedentOaspeți din cinci țări la Cetatea din Deva. Impresionaţi de fortăreaţa medievală
Articolul următorPeste 20 de mii de lei alocă Primăria Petroșani către Asociația municipiilor din România