Maşinile nu mai au voie să intre în zona pietonală a municipiului Deva, respectiv între Piaţa Unirii şi Colegiul Naţional „Decebal”.

Primarul Devei, Florin Oancea a dispus, astăzi, eliberarea zonei respective de autovehiculele parcate în acel perimetru.

Este permis accesul doar al autovehiculelor care realizează aprovizionarea în zonă şi asta numai în intervalul orar 5:00-8:00. Cine nu respectă programul, riscă amenzi, după cum spune edilul şef al urbei. „Amenzile pentru cei care nu respectă programul de aprovizionare sunt cuprinse între 500-1000 lei, conform HCL nr.263/2007 privind regulamentul pentru desfășurarea accesului controlat pe B-dul 1 Decembrie, tronsonul cuprins între Piața Unirii și strada Aurel Vlaicu”, a precizat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

În ceea ce privește accesul riveranilor, cei care au curți, pot circula cu condiția de a parca mașinile în interiorul curților și le este interzis să oprească, să staționeze sau să parcheze pe carosabil. În cazul celor care nu dețin curți, aceştia nu au voie să oprească, staționeze sau să parcheze pe carosabil, ci doar în parcările special amenajate din apropiere.

În situații de urgență, mașinile de pompieri, poliție, ISU, ambulanțe etc. pot circula, opri, parca sau staționa, la fel și utilajele de intervenţie pentru utilități (ex: gaz, enel etc) când există lucrări în zonă, defecțiuni, schimbare de contoare de gaz etc.

Articolul precedentReţinut, şi apoi eliberat, după ce a tâlhărit un bărbat într-o parcare din Hunedoara
Articolul următorSimpozioanele studențești oferă vizibilitate Universității din Petroșani