Managerul spitalului din Deva, despre incidentul cu infirmiera de la „Pediatrie”: „I s-a adresat o simplă întrebare, pe un ton civilizat”

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva, Adina Pera Ștefănie, respinge acuzațiile aduse în scandalul în care a fost implicată Secția de Pediatrie a unității medicale și susține că incidentul cu infirmiera, care ar fi leșinat și ar fi dat cu capul de gresie în urma presiunilor puse de directorul de îngrijiri, ar fi fost cauzat de o „simplă întrebare, adresată pe un ton civilizat”.

Adina Pera Ștefănie „a ieșit la rampă” cu un nou comunicat de presă, transmis tot prin intermediul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean de Urgență din Deva. Managerul unității medicale precizează că, „în mod absolut regretabil, infirmiera a avut nevoie de îngrijiri medicale după o reacție emoțională puternică”. „În legătură cu relatările asumate recent în spațiul public, care fac referire la un incident produs în timpul unor verificări/testări ale personalului din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, facem următoarele precizări: La nivelul SJU Deva există proceduri de verificare/testare atât a personalului medical (medici, asistenți, infirmieri), cât și a îngrijitorilor cu privire la modul în care își îndeplinesc sarcinile de serviciu. În mod absolut regretabil, dar în urma unei simple întrebări adresată pe un ton civilizat, una dintre angajatele SJU Deva a avut o reacție emoțională puternică, context în care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acest fapt poate fi confirmat de toți cei prezenți, inclusiv de persoana în cauză”, se arată în comunicatul transmise presei.

Șefa spitalului din Deva este de părere că, „folosirea dezinformărilor, dar și a termenilor de „cocină” și „jeg” la adresa Spitalului Județean de Urgență din Deva, sunt de natură să afecteze grav încrederea populației în sistemul public de sănătate. În același timp, această atitudine este o ofensă gravă adusă personalului medical din cadrul SJU Deva care depune toate eforturile pentru a asigura un act medical de calitate pacienților din județul Hunedoara”. „Respingem cu fermitate acuzațiile iresponsabile lansate în mediul on line de către anumiți oameni politici care folosesc sistemul public de sănătate pentru a câștiga capital politic”, se mai arată în același comunicat transmis de CJ Hunedoara și semnat de Adina Pera Ștefănie.

Pe aceeași temă:

„Pediatria” din Deva, în mijlocul unui nou scandal. O infirmieră a leșinat din cauza stresului

Articolul precedentFOTO: Primăvara își face simțită prezența și în stațiunile montane ale Văii Jiului
Articolul următorFOTO–VIDEO| Șapte hectare de litieră de pădure, pârjolite într-o singură zi, în județul Hunedoara