Oficialii Ministerului Transporturilor susțin că pentru anul acesta sunt propuse mai multe lucrări de investiții la drumul spre Herculane. Este vorba de reactualizarea unor studii, dar și de continuarea execuției unor lucrări. În plus, același minister arăta în urmă cu circa două luni faptul că drumul spre Herculane va fi declasificat.

Drumul național 66A care ar trebui să facă legătura între Câmpu lui Neag și Herculane va fi declasificat, astfel încât Ministerul Transporturilor scapă de drumurile pietruite și de pământ. Informația vine de la Ministerul Transporturilor, pentru a doua oară.

“În anul 2019 vor fi propuse spre finanțare, cu fonduri de la bugetul de stat, următoarele obiective de investiții: reactualizarea SF pentru Modernizarea DN 66A, sectorul cuprins între km 47+600-km 66+204, Câmpu lui Neag – Cerna; continuare execuție lucrări pentru consolidare DN 66A, km 16+624-km23+800, Lupeni-Uricani”, arată oficialii Ministerului Transporturilor, care au solicitat o părere avizată de la CNAIR.

Drumul va fi încadrat în categoria celor locale, acesta urmând a fi trecut în proprietatea unității administrativ-teritoriale de care a aparținut. Pentru sectorul de drum DN 66A, km 47+600-66+204 a fost întocmită de către SC Search Corporation SRL documentația “drum de legătură DN 66A km 47+600-66+204, Câmpu lui Neag – Valea Cernei”, în faza de studiu de fezabilitate, documentație avizată la nivelul Comitetului Interministerial. În data de 29.05.2014, CNAIR SA a demarat procedura de atribuire a contractului de servicii pentru reviziunea/actualizarea studiului de fezabilitate. Procedura a fost anulată în data de 15.07.2015 întrucât au fost depuse oferte inacceptabile și/sau neconforme. Început în 1999, drumul ce trece prin Valea Jiului si denumit Drumul lui Bãsescu, pentru cã fostul presedinte al României era atunci ministrul Transporturilor, are nevoie din nou de bani. Suma ar  fi urmat sã fie  prinsã în bugetul care a fost adoptat în decembrie 2017.

 

 

 

 

 

Articolul precedentBunuri în valoare de 5 milioane de lei a primit firma care se ocupă de gestionarea deșeurilor din Petroșani
Articolul următorFOTO+VIDEO: Parângul acoperit de o mantie albă de zăpadă