Tarife noi pentru colectarea gunoiului şi în municipiul Hunedoara, după ce s-a schimbat, şi în acest oraş, operatorul. Reprezentanţii primăriei i-au informat pe locuitori despre modificările survenite în colectarea deşeurilor menajere de pe raza localităţii. Oamenii s-au arătat supăraţi de faptul că trebuie să plătească mai mult pentru ridicarea resturilor menajere.

„Așa cum probabil ați aflat, de ridicarea deșeurilor din municipiul Hunedoara se ocupă acum o altă firmă (…) a câștigat licitația organizată de ADI SIGD (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor în județul Hunedoara) în cadrul proiectului integrat de gestionare a deșeurilor în județul Hunedoara și a preluat deja sarcina de a ridica deșeurile din municipiul Hunedoara”, au transmis, într-o informare, cei de la Primăria Hunedoara

Potrivit reprezentanților administrației publice locale din Hunedoara, angajații noului operator, preluați de la fostul operator (societatea aflată în subordinea Consiliului Local) „sunt zilnic pe teren, încheind contracte cu populația, iar pentru cine nu are răbdare să aștepte sosirea acestora, există varianta încheierii contractului la fostul sediu al „Salubprest”, situat la parterul clădirii care găzduiește Biblioteca Municipală”.

8,37 de lei pe persoană/lunar

Conform acestora, pentru mediul urban, tariful practicat de noul operator pentru ridicarea deșeurilor este de 8,37 / persoană / lună, TVA inclus. Defalcat, acest tarif este compus din: colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale (6,77 lei / persoană / lună, TVA inclus) și costurile pentru CMID (Centrul de Management Integrat al Deșeurilor) Bârcea Mare + transfer și sortare (1,60 lei / persoană / lună, TVA inclus). Pentru mediul rural, tariful este de 4,18 lei / persoană / lună: 3,46 pentru colectarea deșeurilor și 72 de bani pentru centrul de la Bârcea Mare. Pentru agenții economici și instituțiile publice, atât din mediul urban, cât și din cel rural, tarifele sunt de 254,49 lei / tonă, respectiv 89,07 lei / mc. Un metru cub = 0,350 tone.

O parte dintre localnicii din Hunedoara s-au arătat nemulțumiți de noile tarife practicate, acuzând, în mediul online, pe pagina oficială a primăriei de pe rețeaua de socializare, faptul că, în Deva (unde prestează același operator) „tomberoanele stau pline și câte două săptămâni”.

Articolul precedentVIDEO: Vacile maidaneze caută mâncare într-un bloc dezafectat
Articolul următorMai multe doze de vaccin antigripal, solicitate de DSP Hunedoara, de la Ministerul Sănătății