Autorităţile locale din municipiul Orăştie vor să modernizeze sistemul public de iluminat din oraş, cu tehnologie LED. Un proiect depus, în acest sens, pentru accesare de fonduri europene nerambursabile a fost admis în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv în etapa de precontractare.

Proiectul Modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Orăștie” are o valoare estimativă de 14,8 milioane de lei. Aceste are ca obiectiv modernizarea sistemului de iluminat public, prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED, extinderea și reîntregirea sistemului de iluminat public la nivelul municipiului Orăștie, precum şi implementarea unui sistem de comandă și control a sistemului de iluminat public, prin telegestiune şi utilizarea eficientă a resurselor, prin instalarea unui sistem de alimentare cu panouri fotovoltaice.

„Obiectivele propuse în cadrul proiectului sunt modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public de la nivelul municipiului Orăștie; aducerea iluminatului stradal la valorile cantitative şi calitative din prescripţiile naţionale şi internaţionale în domeniu, cu diminuarea cheltuielilor reale de funcţionare a sistemului de iluminat public; gestionarea și monitorizarea parametrilor de consum ai infrastructurii sistemului de iluminat public (SIP) prin telegestiune; iluminatul a unsprezece treceri de pietoni; utilizarea energiei electrice din surse regenerabile (sistem fotovoltaic) în infrastructurile publice”, arată reprezentanţii Primăriei Orăştie.

Articolul precedentValea Jiului văzută de sus
Articolul următorPianiștii din Petroșani au cucerit podiumul la Concurs Internațional de Pian