Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara înfiinţează o unitate care va asigura cazare şi servicii de specialitate pentru această categorie de persoane.

DGASPC Hunedoara este partener într-un proiect, iniţiat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), în parteneriat cu 38 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului și patru primării din țară în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Contractul de finanțare pentru implementarea proiectului, intitulat „Venus-Împreună pentru o viață în siguranță” are o valoare totală de 51 de milioane de lei, pentru o perioadă de implementare de 48 de luni. Din valoarea totală a proiectului, suma de aproximativ 1,1 milioane de lei a fost alocată județului Hunedoara. Fiecare partener va asigura contribuția proprie -0,045 la sută la cheltuielile totale ale proiectului, iar în cazul DGASPC Hunedoara contribuția este de 22.743, 50 lei.

„În cadrul locuinței protejate înființate în județul Hunedoara vor fi cazate șase victime ale violenței domestice care necesită separarea de agresor, pentru o perioadă de până la un an, în funcție de complexitatea cazului. În paralel, persoanele vor beneficia de servicii de consiliere psihologică, de orientare vocațională, formare profesională, inserție socială și profesională care să le ofere posibilitatea ieșirii din situația de vulnerabilitate. Mai mult decât atât, în funcție de oportunitățile de formare profesională sau de angajare din alte județe, aceste persoane pot fi sprijinite să se mute în alte zone ale țării unde vor putea beneficia de serviciilor altor locuințe protejate, din alte județe, în cadrul unui Program național de protecție a victimelor violenței domestice”, au informat reprezentanții DGASPC Hunedoara.

Anul trecut, în evidențele DGASPC Hunedoara existau 11 victime ale violenței domestice.

Articolul precedentPregătiri pentru noul an universitar
Articolul următorDouă parcuri naționale riscă să fie declasificate din patrimoniul UNESCO