Grupul german Bosch s-a răzgândit și, se pare că, a luat decizia de a nu mai face fabrica de mașini de spălat de la Simeria. Vestea proastă era oarecum așteptată având în vedere faptul că această investiție, deosebit de importantă pentru comunitatea locală, a început să fie pusă sub semnul întrebării încă din primăvară când s-a aflat că terenul pe care ar fi urmat să fie ridicată hala de producție a fost dat în arendă pentru exploatație agricolă.

Investiția de 110 milioane de euro, anunțată „cu surle și trâmbițe” anul trecut, urma să genereze aproximativ 800 de noi locuri de muncă pentru localnici. Acum, reprezentanţii companiei BSH Hausgeräte GmbH, ce aparține grupului Bosch, au precizat, în presă, că au decis să nu își continue planurile pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat la Simeria până la o nouă notificare, „din cauza condițiilor economice și a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa”.

Fabrica urma să fie construită pe un teren, achiziţionat de Bosch de la peste 50 de proprietari din zonă, în suprafaţă de 40 de hectare, situat la doi paşi de autostrada A1 şi în apropiere de două drumuri naţional -DN 66 şi DN 7. În primăvara acestui an, terenul respectiv a fost dat în arendă unei firme agrare, cu scopul întreţinerii proprietăţii.

Articolul precedentConcesionarea locurilor de parcare, declarată nelegală
Articolul următorPericol pentru șoferii care se deplasează spre Petrila